Ana içeriğe atla

Ateizme Atılan İftiralar

   - Ateizme Atılan İftiralar -



Ateizm var olduğu günden bugüne kadar her zaman iftiralara uğramış bir felsefi bir akımdır. Bunun sebeplerinden birisi de var olan otoritenin sarsılmasına izin vermek istememeleridir. Çünkü hiç kimse yoğurdum ekşi demez..

  21. yüzyılda çoğunluğu kâfir olan veya seküler bireylerin çalışmaları sonucu ortaya çıkan mobil teknolojiler felsefi akımların gelişmesine destek olmasının yanı sıra köstek olmaya da devam etmektedir bunlardan biriside yek1blog.blogspot.com gibi sitelerdir. Sitenin   https://yek1blog.blogspot.com/2019/01/ateizmin-istismar-alanlari.html  bu yazısında da bunlara şahit oluyoruz. Atılan bu iftiralara cevap vermek isteriz..

"1)Kadın İstismarı
Bizim yerli ateistler için olmazsa olmaz    diyebileceğimiz bir istismar alanı!

   Örneğin anayasal düzeni bozulmuş, yoksulluk ve savaş halindeki BAZI Müslüman ülkelerdeki kadına yönelik şiddet ve zorlamaları göstererek bunu İslam'ın bir gerçeğiymiş gibi sunarlar. 

 Oysa Avrupa'da her 3 kadından birinin evde fiziksel ve cinsel şiddete maruz kaldığı gerçeği umrunda değildir. Veya o çok sevdiği Danimarka'da %52, Finlandiya'da %47, İsviçre'de %46 oranında kadınların şiddete uğradığını bilmiyor(LAR). Veya tecavüz oranlarında İsveç, Kanada, ABD, Almanya, İngiltere gibi ülkelerin ilk 10'da  olması da umrunda(UMURLARINDA) değil..

Çünkü onun(LAR) için önemli olan kadının şiddete veya tecavüze uğraması değil, olayın Müslüman ülkede olup olmadığıdır.
Müslüman ülkelerde umduğunu bulamayan (A)teist/ (D)eist arkadaş(LAR) yalan  haber              hazırlamaktan da çekinmez.

 Ayrıca kadını  genelevde fahişe, reklamlarda ve kliplerde  cinsel obje yapan bir sistemin çocuklarını samimi bulmuyorum zaten..."         
 
Yazının ilk bölümü yukarıda bulunmaktadır.

 Öncelikle ilk paragrafta bir argümana dayandırmadan Ateist ve türevi insanlara kadın istismarcısı gibi iğrenç itamlarda bulunmak kesinlikle yanlış bir şeydir. 
Mesela biz bir erkeğin bir karısı olmalı ve cariyesi olmamalı diyoruz ama İslam bunu demiyor bize göre de bu da kadın istismarı ama bunu bu kadar sert ve argümansız şekilde söylemiyoruz.
"Bilinçli bilinçsiz bu şekilde sunulan bir argümanın cevabı her zaman terörizim istismarcılığı yapmayın olacaktır..(Bir tavsiye)"

 İkinci paragrafta Bazı müslüman ülkelerde diye bir belgesiz sıfat var ben hiç refah seviyesi yüksek ve savaşmayan bir İslam ülkesi görmedim..

 3. paragraftaki yazıda ise verilen oranlar gerçekten doğru olabilir ama biz hiç bir zaman bunu görmemezlikten gelmedik ve en önemlisi ilk 10 sıralaması kesinlikle yanlış neden mi?

 Çünkü İslam Hukuku ile yönetilen coğrafyalarda mesela  kadın deniz kenarında diz altı kapri veya etek ile dolaşırda (Cesareti varsa) tecavüz veya tacize uğrarsa bunu polis taciz olayı olarak rafa kaldırmaz çünkü suçlu olan erkek değil kadındır az da olsa avret yeri gözükmüş ve erkeği günaha sokmaya çalışmıştır. Bunun örneğini Iran'da Müsl. Olmayan bir kadın baş örtüsü takmadığı için bir Müsl. tarafından "Neden saçını örtmüyorsun eğer oğlum sana tecavüz ederse bunun suçlusu sensiz!" tarzında vidyoları görmüştük bunun yanı sıra daha iyi bir örnek olan Zekiye Yüksel'in Arabistan'daki anılarını yazdığı Şeriat  Ülkesinde Kadın Olmak kitabında görebilirsiniz. Sn. Yüksel kitabında bir kadının sokağa tek başına çıkması yasak (Eğer yanında 1. dereceden erkek bir akrabası yok ise.)  eğer tek başına sokağa çıkar taciz, tecavüz, darp, kaçırılma gibi olaylarından birisine uğrarsa suçlu erkek değil kadın oluyor çünkü kadın tek başına sokağa çıkarak erkekleri suça teşvik etmiştir bunun gibi durumlarda polis vb. hatta elçiliğin bile bir şey yapamayacağını söylemektedir. Yani kadın sokakta veya yalnız iken cinsel istismara uğrarsa işlem yapılmaz dolayısı ile Müslüman ülkelerde bu oranlarda artmaz.

 Peki oranların çok yüksek olduğu top 10 ülkedeki birisi kadın bikinili olduğu halde bile tecavüz ederse bu olay rafa kaldırılmaz cezası verilir mesela ABD, Amerika'da cinsel istismardan yargılananların evlerinin konumunu, iş yerlerini, adını, soyadını, vb. gibi applicationlardan görebilirsiniz. Üstelik bu adamlar ömürlerinin sonuna kadar çocukların bulunduğu kafe,market vb. Yerlere giremezler bir şey alıp satarken istismardan yargılandığını söylemek zorundadırlar bu yüzden yoksa yine cezası var vb. gibi uygulamalar var hapis haricinde peki ya İslam Hukuku olan ülkelerde?

 4.paragrafta zaten Müsl. ülkelere gitmek istemeyen insanlar neden Müsl. ülkelerde aradığını bulamasın ve bu çok aşşağılayıcı bir iftira bu şekilde terbiyesizlikte yapılamaz kendi inancınıza göre bize genelleme yaparak iftira atıyosunuz.. Ama doğru size tövbe kapısı hep açık ve eninde sonunda cennete gideceğiniz için sorun yok tabi.Bu yüzden bazı insanlar tarafından sevilmiyorsunuz.

 Son paragrafta yazdığın yalandan ibaret.. Sistem hiç kimseyi zorla manken yapmıyor veyahut hiç kimse cinsel obje olarak kullanılmıyor mesela bu pornografik bir alana girer ve Tr'de yasak ama mankenlerden bahsediyorsan eğer hiç kimseye zorla bir şey giydirmez bu sistem be peçe ne de etek.

Ve bu insanların çocuklarını samimi bulmuyorsan eğer anne veya babalarını sevmediğinden dolayı bunun hıncını çocuklarından çıkarmak doğru mu, sevmemek, dışlamak.. hani çocuklar suçsuz ve günahsız doğardı sözde mi?

 "2)Milliyetçilik İstismarı  
  Normalde ateizm düşünce yapısı biyolojik            verilerden yola çıkarak ırk kavramı olmadığını    savunur ve genel görüşü ırksız bir dünya              düzenidir. "

Ateizmin düşünce yapısında ırk kavramı yoktur diye bir şey yoktur. Irk kavramlarının önemsenmemesi gerektiğini söyleyen demokratlar veya hümanist insanlar vardır Ateizm bir sosyal düşünce biçimidir, sosyal demokratlık vb. İdeolijiler birer siyasi ideolojidir yani bunun Ateizimle bir alakası yoktur.
 Biyolojik verilerden yola çıkarsak zaten ırk kavramı vardır lise giriş düzeyi biyoloji derslerinde de bu verilmektedir..

   "Ama örneğin bizim yerli Ateistler İslam'a             "Arap'ın dini" diyerek veya Türkleri savaşla           Müslüman yaptılar gibi yüzeysel, sallamasyon     tarih bilgisi ile milliyetçi insanları salak yerine     koyuyorlar."

Öncelikle İslam'a Arap'ın dini diyoruz evet bu kur'anda da "Biz bu dini mekke ve çevresine indirdik" şeklinde ayet bulunmaktadır bu dini tastik edenler kendi dillerinde pek bir şey yapamıyorlar çünkü Arapça anlamadan dua ediyorlar. Dünya üzerinde iki millet var ki anlamadığı dilde dua ediyor bunlar Türkler ve Kürtler. Evet Türkler zorla müslüman olmuştur sallamasyon bir tarih bilgiside yoktur. Ama siz bunu eksik tarih dersinde değilde önce din dersinde gördüğünüz için tastikliyorsunuz bu konuda Youtube da Yakup Deniz beyin Türkler Nasıl Müslüman Oldular Serisini Izlemenizi öneririz son olarak biz bilgisiz insanları hiçbir zaman salak yerine koymayız siz böyle şeylere maruz kalıyorsanız genelleme yapmayınız.

  "Irk, dil kavramları hiç umrunda olmayan bir      ateist bile bu yola başvurabiliyor HATTA EMİN    OLUN aynısını diğer ırklar içinde yapıyorlar."

Bu sorunun cevabını zaten verdik ama sürekli kışkırtıcı ve provakatif şekilde belli bir kitleye seslenmeniz sizi doğru göstermez aksine insanlar sizi salak yerine koyabilir.(Tavsiye içerir.)

    "Ve malesef bir ırkın, bir iki savaşla din                  değiştireceğine inanacak kadar tarihi                      yorumlama gücü düşük insanlar var ve buna        kanıyorlar"

Bir insana bir savaş sonucu bir dini dayatırsanız ve buna uymadıkları takdirde kellelerini alırsanız insanlar dinlerini değiştirebilirler siz sabah uyandığınızda kende mezhebinizi değiştirebiliyor musumuzki bir günde isteyerek dininizi değiştiresiniz Yakup Deniz'in video serisini izlerseniz iyi olur zira yazının uzun olmasını istemiyoruz.

     "Ayrıca Müslüman Türklere "Araplaşmışsınız"
     diyen kesimin Avrupa özentisi olması nasıl           bir ironi?"

Ortada bir ironi yok Avrupa özentisinden kastınız Demograsi veyahut sanayileşmekse evet bu konuda özentiyiz inkâr da etmiyoruz çünkü daha iyi yaşayabilmek için çabalıyoruz başkalarına iftira atmıyoruz.

     "Ya da mesela sormak lazım;Oğuz Kağan fötr       şapka ve takım elbise mi giyiyordu?"

Oğuz kağan m.ö yaşadığı için fötr şapka giymamiş olması gayet normal ama eğer 20.yy da Anadolu'da yaşasaydı her an çöl fırtınası kopacakmış gibi sarık giymektense fötr şapkayı tercih ederdi.)

     "Biz Türküz,Tengricilik ve Şamanizim                     dinlerine inanırız diyen arkadaşa da sormak         lazım acaba kendisi ezelden beri anasının             karnından şaman olarak mı doğuyor?
     Ve bunu destekleyen Ateist arkadaş da ateist         olarak kendi ırkına ihanet ettiğini düşünüyor       mu? Yoksa tek sorun müslüman olmak mı?"

Siz annenizin karnından ezelden beri müslüman olarak mı doğuyorsunuz? Biz Türküz biz şamanız diyen birisinin zaten Şaman olmaması komik bir şeydir bunu Şaman olmayan birinin söylemeside komiktir ve Ateistlerle bunu ne alakası var biz ilk defa görüyoruz. Ve bireysel bir şeyden dolayı kendi Irkımıza nasıl ve neden ihanet edelim ki? 

      "3)Duygu istismarı
      İnsanların en hassas olduğu konulardan biri       olan çocuk,kadın ölümleri veya tecavüz gibi         meseleleri bile istismar etmwkten                           çekinmezler.Mesela açlıktan ölen bir çocuk           veya tecavüze uğrayan bir kız çocuğu                     kendileri için harika bir fırsattır."

      "Ya böyle Allah mı olur, madem Allah var              neden engellemiyor bunları" gibi saçma                salak itirazlar duygu istismarı yapmayı çok          severler."

Allah kendinden "O şüphesiz ki çok merhametli ve yardımseverdir." Diye bahsediyor böyle bahseden bir ilah sırf birileri şükretsin diye birilerini açlık ve susuzlukla öldürmesi çok mu normal deyince sınav deyip geçiştiriyorsunuz adaletli bir sınav mı biz insanlar bile bir sınav yapacağımızda tüm öğrencileri aynı koşullar altında aynı zamanda aynı sorulardan sınav ediyoruz Allah niye adaletli olmuyor deyince Allahın işi diyorsunuz ve biz saçma salak oluyoruz.

       "Yok yani sormak lazım;"yok" dediğin                     Tanrı'ya kızmak şizofrenliğin kaçıncı                       seviyesi? Veya İslam inancında kötülüğe                 cehennem,iyiliğe cennet karşılı varken                   senin vaadin nedir?

Biz Tanrıya inanmadığımız için ona kızmıyoruz keza öyle olsa kitabınızdaki bakara suresinde ki Yahudiler gibi olurduk siz soru sorduğunuz için size varsayım yaparak dönüt yapıyoruz. Biz yaradandan ötürü yaradılanı severiz deyip sürekli insanları inançlarından dolayı salak,şizofren vb. Şekilde aşşağılamamaya çalışıyoruz. Ve son olarak Ateizmin ölümden sonra vaadinin ne olduğunu sormuşsun eğer bu hayatta insanların sürekli sana durduk yerde sana vaadlerde bulunmasını istiyorsan bilki seni kullanmak istiyordurlar bu bugünde böyle dümde böyleydi.

        " Zalim ve mazlum olarak kozmik bir                      çöplüğe gitmek mi?"

 Tartışılması gereken ve tartışılan bir soru..
mesela aslan tavşanı yer tavşan acı çekerek ölür bu durumda tavşan mazlum olur ama onların doğup ölmeleri gayet normaldir size göre peki ya insanlar



Bu yazıyı yazmamın nedeni yaşadığımız ülke sınırları içerisindeki tüm fikirlerin tek bir yerde birleşerek yeni bir fikir oluşturmasını dilemek ama buna NEDENSIZCE birbirine edilen hakaret ve yalanlarla yapamayız 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yaban(Yakup Kadri Karaosmanoğlu) kitap sınavı soruları

 Yaban (Yakup Kadri Karaosmanoğlu)kitap sınavı soruları 1-Ahmet Celal(Yaban) köylülere "İnsan Türk olur da, nasıl Kemal Paşadan yana olmaz"dediğinde köylüler ne demiştir? -"Biz Türk değiliz ki beyim.Biz İslamız ,elhamdülillah" demişlerdir.- 2-Ahmet Celal sağ kolunu hangi savaşta kaybetmiştir? -Çanakkale savaşında- 3-Şerif Çavuş askere gittiği vakit kızı Emine kaç yaşlarındaydı? -Sekiz yaşındaydı.- 4-Ahmet Celal kaç yaşındadır ve mesleği nedir? -Otuz iki yaşındadır ve emekli olmadan önce yedek subaylık yapmaktaydı.- 5-Düşman ordusunun teyyareleri köye kaç defa bildiri(yazılı kağıt) atmıştır? -İki kere- 6-Ahmet Celal'in köylülerce Yaban denmesinin sebebi nedir? -Köylü zihniyetine her açıdan uzak hareket etmesi,(hergün traş olması,her akşam kitap başında olması,vb.) fikirlerinin çoğunun köylüler ile bağdaşmaması ve İstanbul'lu olması.

OD(İskender Pala) kitap sınavı soruları ve cevapları

OD(İskender Pala) kitap sınavı soruları ve cevapları 1-Kitap OD ismi nereden almaktadır,Od'un açılımı nedir?   (Dağdan odun getiriyordum.Herkes ona odun diyordu;    iki heceyle,od-un işte,ateş veren şey...Ama ben onun ilk    hecesiyle ilgilendim,ateş olan kısmına,gönüllerde aşkı     tutuşturan alevli kısmına,"od"a talip oldum.) Kitaptan    alıntıdır. 2-Faruk üç gece üst üste bir rüya görmüş bu rüya üstüne evini kazmış ve sonra altınlar bulmuştur bu altınların üzerinde bir beyit yazmaktaydı bu beyit hangi alfabe ile yazılmıştır?  - Kelimeleri Türkçe,harfleri Aramice yazılmıştır.-   3-İsmail'in icat ettiği işkence aletinin ismi nedir?   -Şaman Çatalı-   4-İşkencede yanan insanların sesi müziğe dönüşsün diye,lahdin tepesine kaval delikleri açmayı kim icat etmiştir?   -Cellat Arn Usta-  5-Çekikgöz'ün Kösedağ savaşında Selçuklu'yu yendiği yılda müritlerin sayısı kaçtır?   -Doksan dokuz- 6-" Od” adlı eserde, Yunus’un nefis a